Tanfolyam típusok

Angol, német, spanyol nyelven

Általános nyelvtanfolyamok 16 éves kortól (heti 20 tanóra)

Minden nyelvi szinten indulnak általános, úgynevezett „beszédcentrikus” nyelvtanfolyamok. A tanfolyamok kis (8-12 fős) csoportokban zajlanak, amelyek során minden tanuló személyre szabott iránymutatásokat kap.

Az általános tanfolyamok alatt könnyen és gyorsan fejleszthető minden egyes nyelvi készség (hallott szövegértés valamint beszédkészség, olvasás- és íráskészség), és a nyelvhasználat hatékonysága is növelhető.

Elvégzése után lehetőség van további speciális tanfolyamok (pl. üzleti vagy szaknyelvi) megkezdésére. Bizonyos szint felett ezek az általános tanfolyamok tekinthetők nyelvvizsga előkészítő tanfolyamnak, amennyiben 3-4 hét alatt sikerül aktivizálni az addig innen-onnan összeszedett, de valójában sosem használt nyelvtudást.

Olyan tanulóknak ajánljuk, akik a mindennapi szituációkban történő nyelvhasználatot helyezik előtérbe, akik nyelvtudásukat szeretnék a gyakorlatban is hasznosítani. Nem szabad elfelejteni: az Euroexam nyelvvizsga pont az így aktivizált, élő, használható nyelvtudást „díjazza”.

Intenzív nyelvtanfolyamok (heti 28-30 tanóra)

Az intenzív tanfolyamok a normál és általános tanfolyamainkhoz hasonló felépítésűek, de a haladási tempó jóval gyorsabb, és a tanultak gyakorlására, elmélyítésére, az egyes témák megvitatására sokkal több lehetőség adott. A délutáni foglakozások a kommunikációra fókuszálnak, amikor is változatos társalgási témák kerülnek előtérbe.

Az intenzív tanfolyamot olyan érdeklődőknek ajánljuk, akik gyors és látványos fejlődést szeretnének elérni nyelvtudásukban. Az iskolák általában több választási lehetőséget kínálnak a délutáni órákra. Ilyenkor a tanulók a nyelvtanulás egy-egy területére – beszédértés, beszédkészség, nyelvtani problémák, stb. – koncentrálhatnak, vagyis a csoportos tanulás ellenére megjelenhetnek az egyéni igények is

Kombinált nyelvtanfolyamok (heti 20+5/10/15 tanóra)

Ezek a tanfolyamok a csoportos (normál vagy intenzív) valamint a magánórák keverékei. Azok számára ajánljuk, akik szeretnék a nyelvet csoportos formában tanulni, valamint azt önállóan elmélyíteni és fejleszteni, vagy az általános tematika mellett, speciális – akár szakmai – nyelvtudásra szeretnének szert tenni

Üzleti nyelvtanfolyamok (heti 15-30 tanóra)

Ezt a tanfolyam típust azoknak ajánljuk, akik a hivatalos vagy üzleti életben szeretnék használni a nyelvet, és ennek megfelelően fejlesztenék szóbeli és írásbeli készségeiket: legyen szó meetingekről, telefonbeszélgetésekről, összefoglalók írásáról, üzleti levelezésről. Ezek a tanfolyamok kombinálhatók az általános tanfolyamainkkal is, hiszen több iskola ajánl a délelőtti általános mellett a délutáni órákra üzleti tematikát.

Ebben a „műfajban” léteznek úgynevezett Executive” minicsoportos kurzusok is, ahol a résztvevők 3-6 fős csoportokban, akár napi hat órában is fejleszthetik a formális, üzleti vagy hivatalos életben használatos nyelvtudásukat. Népszerűek (és költség takarékosak) a 20-30 éves egyetemi vagy pályakezdő fiatalok számára kínált 3 hetes üzleti kurzusok is, kicsit nagyobb nyelvi csoportokban.

Szaknyelvi tanfolyamok

Speciális tanfolyamainkon különböző tárgyterületeken használatos intenzív nyelvgyakorlási lehetőséget biztosítunk diákjainknak. Partneriskoláink számos tanfolyamot kínálnak más-más szakterületeken: pénzügyi, jogi, banki, marketing, asszisztensi.

Ezek a tanolyamok általában csak bizonyos időpontokban indulnak, és a rajtuk való részvétel legalább haladó szintű nyelvtudáshoz kötött. Kínálatunkban megtalálható az egyetemista, pályakezdő fiataloknak kifejlesztett speciális, jogi nyelvet fejlesztő nyelvtanfolyam is.

Magánórák a nyelviskolában (heti 5-30 tanóra)

A magánórák leginkább a meghatározott céllal és/vagy kevés idővel rendelkező diákjaink számára lehetnek vonzóak. A tanítást, tematikát – előzetes igény és szintfelmérés alapján – tanáraink az egyéni igényekhez és kitűzött célokhoz igazítják.

Tanfolyamaink intenzitása, tematikája, sok esetben helyszíne is rugalmasan választható, illetve változtatható – akár egy étteremben is lehet nyelvi óra például egy üzleti ebéd szituációjának gyakorlása céljából.

Ezek a programok lehetnek szuper-intenzívek és szuper-célzottak, felkészíthetnek egy adott fontos eseményre vagy egy konkrét projektre, munkára, akár egy hét alatt, de kiegészíthetik a csoportos képzést is.

Magánórák a tanár otthonában

A tanáraink otthonában tartott tanfolyamokat leginkább olyan korlátozott idővel és pontos, esetleg speciális igénnyel jelentkező diákoknak ajánljuk, akik nem bánják, ha a szigorúan vett oktatás után is intenzív anyanyelvi „nyelvtanításban” részesülnek, valamint szívesen ismerik meg közelebbről az adott ország kultúráját.

Ez a tanfolyamfajta lehet akár egyhetes is, de minden esetben nagyon intenzív, mivel a tanfolyam ideje alatt a diák a tanár otthonában lakik, étkezik, a tanárral és családjával tölti szabadidejét. A tanfolyamok itt is személyes igényekre szabottak, a tanulmányi program előzetes tudás- és igényfelmérést követően kerül kialakításra. A nyelvi „bemerítésnek” és a közvetlen személyes kapcsolatnak köszönhetően gyors és látványos fejlődés érhető el.

Fontos tudni, hogy ezek a tanfolyamok a világ bármely szegletében kérhetők, és a jelentkezést követően – de még a program véglegesítése előtt – igen részletes információt adunk az ajánlott tanár szakmai múltjáról, otthonáról, családjáról. Ezek után 3 nap áll a jelentkező rendelkezésére, hogy igent mondjon az ajánlatra. Azonos szintű és igényű jelentkezők – ún. 1-2 – együtt is jelentkezhetnek ilyen programra.

Nyelvi táborok a 10-18 éves korosztálynak

A tiniknek szervezett nyelvi táborok a korosztály sajátosságait maximálisan figyelembe veszik. A gyerekek másként tanulnak, fontos számukra, hogy a saját korcsoportjukkal legyenek, jobban igénylik a külső – „láthatatlan” – segítséget.

A nyelvtanítás tematikája, a szállások, étkezések, szabadidős programok és nem utolsó sorban a maximális biztonság megteremtése mellett sokféle, egyéni érdeklődést szem előtt tartó kiegészítő program biztosítja, hogy játékosan fejleszthessék tudásukat.

Ezeket a programokat a Junior kínálatunk tartalmazza.

Kérdésed van? Segítünk!

Kérj visszahívást, és megtaláljuk a megfelelő tanfolyamot!

A külföldi nyelvtanfolyamok és nyelvi táborok szakértője.

Elérhetőségek