Jump to content

Tanfolyam választék - angol, német, spanyol

 • Általános beszedcentrikus vagy "standard"
  nyelvtanfolyamok 16 éves kortól
  (heti 20 tanóra)

  • Minden nyelvi szinten indulnak általános, úgynevezett „beszéd-centrikus” nyelvtanfolyamok. A tanfolyamok kis (8-12 fős) csoportokban zajlanak, amelyek során minden tanuló személyre szabott iránymutatásokat kap. Az általános tanfolyamok alatt könnyen és gyorsan fejleszthető minden egyes nyelvi készség (hallott szövegértés valamint beszédkészség, olvasás- és íráskészség), és a nyelvhasználat hatékonysága is növelhető. Elvégzése után lehetőség van további speciális tanfolyamok (pl. üzleti vagy szaknyelvi) megkezdésére. Bizonyos szint felett ezek az általános tanfolyamok tekinthetők nyelvvizsga előkészítő tanfolyamnak, amennyiben 3-4 hét alatt sikerül aktivizálni az addig innen-onnan összeszedett, de valójában sosem használt nyelvtudást. Olyan tanulóknak ajánljuk, akik a mindennapi szituációkban történő nyelvhasználatot helyezik előtérbe, akik nyelvtudásukat szeretnék a gyakorlatban is hasznosítani. Nem szabad elfelejteni: az Euroexam nyelvvizsga pont az így aktivizált, élő, használható nyelvtudást „díjazza”. 

 • Intenzív nyelvtanfolyamok
  (heti 28-30 tanóra)

  • Az intenzív tanfolyamok a normál és általános tanfolyamainkhoz hasonló felépítésűek, de a haladási tempó jóval gyorsabb, és a tanultak gyakorlására, elmélyítésére, az egyes témák megvitatására sokkal több lehetőség adott. A délutáni foglakozások a kommunikációra fókuszálnak, amikor is változatos társalgási témák kerülnek előtérbe. Az intenzív tanfolyamot olyan érdeklődőknek ajánljuk, akik gyors és látványos fejlődést szeretnének elérni nyelvtudásukban. Az iskolák általában több választási lehetőséget kínálnak a délutáni órákra. Ilyenkor a tanulók a nyelvtanulás egy-egy területére – beszédértés, beszédkészség, nyelvtani problémák, stb. – koncentrálhatnak, vagyis a csoportos tanulás ellenére megjelenhetnek az egyéni igények is.  

 • Kombinált nyelvtanfolyamok
  (heti 20+5/10/15 tanóra)

  • Ezek a tanfolyamok a csoportos (normál vagy intenzív) valamint a magánórák keverékei. Azok számára ajánljuk, akik szeretnék a nyelvet csoportos formában tanulni, valamint azt önállóan elmélyíteni és fejleszteni, vagy az általános tematika mellett, speciális - akár szakmai – nyelvtudásra szeretnének szert tenni.

 • Üzleti nyelvtanfolyamok
  (heti 15-30 tanóra)

  • Ezt a tanfolyam típust azoknak ajánljuk, akik a hivatalos vagy üzleti életben szeretnék használni a nyelvet, és ennek megfelelően fejlesztenék szóbeli és írásbeli készségeiket: legyen szó meetingekről, telefonbeszélgetésekről, összefoglalók írásáról, üzleti levelezésről. Ezek a tanfolyamok kombinálhatók az általános tanfolyamainkkal is, hiszen több iskola ajánl a délelőtti általános mellett a délutáni órákra üzleti tematikát. Ebben a „műfajban” léteznek úgynevezett „Executive” minicsoportos kurzusok is, ahol a résztvevők 3-6 fős csoportokban, akár napi hat órában is fejleszthetik a formális, üzleti vagy hivatalos életben használatos nyelvtudásukat. Népszerűek (és költség takarékosak) a 20-30 éves egyetemi vagy pályakezdő fiatalok számára kínált 3 hetes üzleti kurzusok is, kicsit nagyobb nyelvi csoportokban.   

 • Szaknyelvi tanfolyamok

  • Speciális tanfolyamainkon különböző tárgyterületeken használatos intenzív nyelvgyakorlási lehetőséget biztosítunk diákjainknak. Partneriskoláink számos tanfolyamot kínálnak más-más szakterületeken: pénzügyi, jogi, banki, marketing, asszisztensi. Ezek a tanolyamok általában csak bizonyos időpontokban indulnak, és a rajtuk való részvétel legalább haladó szintű nyelvtudáshoz kötött. Kínálatunkban megtalálható az egyetemista, pályakezdő fiataloknak kifejlesztett speciális, jogi nyelvet fejlesztő nyelvtanfolyam is.

 • Magánórák a nyelviskolában
  (heti 5-30 tanóra)

  • A magánórák leginkább a meghatározott céllal és/vagy kevés idővel rendelkező diákjaink számára lehetnek vonzóak. A tanítást, tematikát – előzetes igény és szintfelmérés alapján – tanáraink az egyéni igényekhez és kitűzött célokhoz igazítják. Tanfolyamaink intenzitása, tematikája, sok esetben helyszíne is rugalmasan választható, illetve változtatható - akár egy étteremben is lehet nyelvi óra például egy üzleti ebéd szituációjának gyakorlása céljából. Ezek a programok lehetnek szuper-intenzívek és szuper-célzottak, felkészíthetnek egy adott fontos eseményre vagy egy konkrét projektre, munkára, akár egy hét alatt, de kiegészíthetik a csoportos képzést is.

 • Magánórák a tanár otthonában 

  • A tanáraink otthonában tartott tanfolyamokat leginkább olyan korlátozott idővel és pontos, esetleg speciális igénnyel jelentkező diákoknak ajánljuk, akik nem bánják, ha a szigorúan vett oktatás után is intenzív anyanyelvi „nyelvtanításban” részesülnek, valamint szívesen ismerik meg közelebbről az adott ország kultúráját. Ez a tanfolyamfajta lehet akár egyhetes is, de minden esetben nagyon intenzív, mivel a tanfolyam ideje alatt a diák a tanár otthonában lakik, étkezik, a tanárral és családjával tölti szabadidejét. A tanfolyamok itt is személyes igényekre szabottak, a tanulmányi program előzetes tudás- és igényfelmérést követően kerül kialakításra. A nyelvi „bemerítésnek” és a közvetlen személyes kapcsolatnak köszönhetően gyors és látványos fejlődés érhető el. Fontos tudni, hogy ezek a tanfolyamok a világ bármely szegletében kérhetők, és a jelentkezést követően - de még a program véglegesítése előtt - igen részletes információt adunk az ajánlott tanár szakmai múltjáról, otthonáról, családjáról. Ezek után 3 nap áll a jelentkező rendelkezésére, hogy igent mondjon az ajánlatra. Azonos szintű és igényű jelentkezők - ún. 1-2 – együtt is jelentkezhetnek ilyen programra.   

 • Nyelvi táborok a 10-18 éves korosztálynak 

  • A tiniknek szervezett nyelvi táborok a korosztály sajátosságait maximálisan figyelembe veszik. A gyerekek másként tanulnak, fontos számukra, hogy a saját korcsoportjukkal legyenek, jobban igénylik a külső - „láthatatlan” - segítséget. A nyelvtanítás tematikája, a szállások, étkezések, szabadidős programok és nem utolsó sorban a maximális biztonság megteremtése mellett sokféle, egyéni érdeklődést szem előtt tartó kiegészítő program biztosítja, hogy játékosan fejleszthessék tudásukat. Ezeket a programokat a Junior kínálatunk tartalmazza.