Jump to content

Felnőtt tanfolyamok

 • Általános beszedcentrikus
  nyelvtanfolyamok 16 éves kortól
  (heti 20 óra)
  • Minden nyelvi szinten indulnak általános, beszédcentrikus - vagy Standard - nyelvtanfolyamok. A tanfolyamok kis (8-12 fős) csoportokban zajlanak, melynek során minden tanuló személyre szabott iránymutatásokat kap. Az általános tanfolyamok alatt könnyen és gyorsan fejlesztheti nyelvi készségeit (hallott szövegértés valamint beszédkészség, olvasás- és íráskészség) és növelheti nyelvhasználatának hatékonyságát, így, ha szeretné, lehetősége lesz speciális tanfolyamok elvégzésére is. Bizonyos szint felett ezek a tanfolyamok is tekinthetők nyelvvizsga előkészítő tanfolyamnak, amennyiben 3-4 hét alatt aktivizálja az addig itt-ott összeszedett, de valójában sosem használt nyelvtudást. Olyan tanulóknak ajánljuk, akik a mindennapi szituációkban történő nyelvhasználatot helyezik előtérbe, akik nyelvtudásukat szeretnék a gyakorlatban is hasznosítani. Nem szabad elfelejteni: az EURO nyelvvizsga pont az így aktivizált, élő nyelvtudást „díjazza”. 

 • Intenzív nyelvtanfolyamok
  (heti 28-30 tanóra)
  • Az intenzív tanfolyamok a normál és általános tanfolyamainkhoz hasonló felépítésűek, de a haladási tempó jóval gyorsabb, és a tanultak gyakorlására, elmélyítésére, az egyes témák megvitatására sokkal több lehetőség adott. A délutáni foglakozások a kommunikációra fókuszálnak, változatos társalgási témák kerülnek előtérbe. Az intenzív tanfolyamot olyan tanulók részére ajánljuk, akik gyors fejlődést szeretnének elérni nyelvtudásukban. Sok iskola több választási lehetőséget kínál a délutáni órákra. Ilyenkor a tanulók a nyelvtanulás egy-egy területére – beszédértés, beszédkészség, nyelvtani problémák, stb. – koncentrálhatnak, vagyis a csoportos tanulás ellenére megjelenhetnek az egyéni igények.  

 • Kombinált nyelvtanfolyamok
  (heti 20+5/10/15 tanóra)

  • Ezek a tanfolyamok a csoportos (normál vagy intenzív) valamint a magánórák keverékei. Azok számára ajánljuk, akik szeretnék a nyelvet csoportos formában tanulni, valamint azt önálló elmélyíteni és fejleszteni, vagy az általános tematika mellett, speciális - akár szakmai – nyelvtudásra szeretnének szert tenni.

 • Üzleti nyelvtanfolyamok
  (heti 15-30 tanóra)

  • Ha a hivatalos vagy üzleti életben szertné használni és ennek megefelően fejleszteni szóbeli illetve kommunikatív készségeit: legyen szó meetingekről, telefonbeszélgetésekről, összefoglalók írásáról, üzleti levelezésről vagy e-mailezésről, válassza üzleti tanfolyamainkat. Ezen tanfolyamainkat az általános tanfolyamainkkal is lehet kombinálni. Például a délelőtti általános mellett sok iskola ajánl a délutáni órákra üzleti tematikát. Ebben a „műfajban” léteznek un. Executive minicsoportos kurzusok is, ahol a résztvevők 3-6 fős csoportokban, akár napi hat órában is fejleszthetik a formális, üzleti vagy hivatalos életben használatos nyelvtudásukat.Népszerűek - és takarékosak - a 20-30 éves egyetemi vagy pályakezdő fiatalok számára kínált 3 hetes üzleti - kicsit nagyobb nyelvi csoportokban.   

 • Szaknyelvi tanfolyamok

  • Speciális tanfolyamainkon különböző tárgyterületeken használatos intenzív nyelvgyakorlási lehetőséget biztosítunk diákjainknak. Partneriskoláink számos tanfolyamot kínálnak más-más szakterületeken: pénzügyi, jogi, banki, marketing, asszisztensi, stb., azonban a tanfolyamon való részvétel legalább haladó szintű nyelvtudáshoz kötött. Ezek a tanfolyamok is csak bizonyos dátumokon indulnak. Az üzletihez hasonlóan, kínálatunkban megtalálható az egytemista, pályakezdő fiataloknak fejlesztett speciális - jogi nyelvet fejlesztő -  nyelvtanfolyam is.

 • Magánórák a nyelviskolában
  (heti 5-30 tanóra)

  • A magánórák leginkább a meghatározott céllal és/vagy kevés idővel rendelkező diákjaink számára lehetnek vonzóak. A tanítást, tematikát – előzetes igény és szintfelmérés alapján - tanáraink önhöz és a kitűzött céljaihoz igazítják. Tanfolyamaink intenzítása, tematikája, sok esetben helyszíne is rugalmasan változtatható ill. megválasztható - akár egy étteremben lehet nyelvi órája például egy üzleti ebéd szituációjának gyakorlása céljából. Ezek a programok lehetnek szuperintenzívek és szupercélzottak, felkészíthetnek egy adott fontos eseményre vagy munkára, akár egy hét alatt, de kiegészíthetik a csoportos képzéseinket is.

 • Magánórák a tanár otthonában 
  • A tanáraink otthonában tartott tanfolyamokat leginkább olyan korlátozott idővel és pontos, sürgős, esetleg speciális igénnyel jelentkező diákoknak ajánljuk, akik nem bánják, ha a szigorúan vett oktatás után is intenzív anyanyelvi „nyelvtanításban” részesülnek és szívesen ismerik meg közelebbről az adott ország kultúráját. Ez a tanfolyamfajta nagyon intenzív – akár egy hetes is lehet - , mivel a tanfolyam ideje alatt a tanár otthonában lakik, étkezik, a tanárral és családjával tölti szabadidejét. A tanfolyamok hasonlóan az iskolai magántanfolyamokhoz, személyes igényekre szabottak, a tanulmányi program előzetes tudás-és igényfelmérést követően kerül kialakításra. A nyelvi „bemerítésnek” és a közvetlen személyes kapcsolatnak köszönhetően gyors és hatásos fejlődés érhető el. Fontos tudni, hogy ezek a tanfolyamok a világ bármely szegletében kérhetők és a jelentkezést követően - de még a program véglegesítése előtt - igen részletes információt kap az ajánlott tanár szakmai múltjáról, otthonáról, családjáról, ami után 3 nap áll rendelkezésére, hogy igent mondjon az ajánlatra. Azonos szintű és igényű jelentkezők - un. 1-2 – együtt is jelentkezhetnek ilyen programra.   

 • Nyelvi táborok a 10-18 éves korosztálynak 
  • Próba