Jump to content

Praktikus

 

 • Mikor  kezdődnek a tanfolyamok?
  • A tanfolyamok általában hétfőn kezdődnek – az év minden hétfőjén és péntekig tartanak. Bizonyos iskolák teljesen kezdő tanfolyamokat csak meghatározott időpontokban indítanak, (pl. minden negyedik hétfőn). Ritkán előfordul, hogy az iskola minden második hétfőn indít csak tanfolyamot. Nemzetközi nyelvvizsgákra (pl. Cambridge nyelvvizsgák) speciális nyelvvizsga előkészítő tanfolyamok évente 2-3 alkalommal indulnak.

 • Ünnepek, szünnapok
  • Nemzeti ill. vallási ünnepeken a legtöbb intézmény  zárva tart. Ez a vallási ünnepek esetén is országonként eltérhet. Az elmaradt órákat az iskolák általában nem pótolják. Amennyiben a tanfolyam első napja – hétfő- ünnepnapra esik, az első tanítási nap az azt követő nap –kedd - lesz.

 • Tanfolyamok hossza?
  • Az általános tanfolyamok hossza minimum 2 hét. A meghatározott cél, a meglévő tudásszint, az idő és anyagi lehetőségek függvényében, mi hosszabb távú tanfolyamokat tartunk igazán hatékonynak. Lehetséges, hogy egy-egy iskola nem zárkózik el egy hetes jelentkezéstől sem, de ezt nem ajánljuk. Kivételt képeznek a speciális tematikájú szuperinzenzív ill. a tanár otthonában tartott bentlakásos tanfolyamok. A vizsga előkészítő tanfolyamokra csak előre meghatározott dátumokkal és időtartammal (8-10-12 hét) lehet regisztrálni.

 • Mikor jelentkezzek?
  • Ha munkatársunk segítségével véglegesítette a program tartalmát és döntött, érdemes nem halogatni a foglalást, hogy élhessen a korai jelentkezés előnyeivel.  Mike ezek? Például az olcsóbb repülőjegy, de marad idő a szállás körültekintő kiválasztására is, nem beszélve az esetlegesen felmerülő egyéb igények kielégítéséről. Továbbá csúszik le a kiválasztott szállástípusról vagy az időhöz kötött kedvezményekről. Végül, de nem utolsó sorban, hosszabb felkészülési időt hagy magának.

 • Hogyan jelentkezzek, mi történik a jelentkezés után?
  • Vegye fel a kapcsolatot munkatársunkkal telefonon, e-mailben.Véglegesítsék a kiválasztott programot, átbeszélve annak minden fontos részletét.

   Töltsék ki együtt a jelentkezési lapot és írják alá az utazási szerződést, fizesse be az előleget. 

   2-3 munkanapon belül elküldjük Önnek az iskola program visszaigazolását. Ekkor lefoglaljuk repülőjegyét vagy segítséget nyújtunk annak megvásárlásához, az utazás megszervezéséhez. Megbeszéljük a továbbutazás lehetőségeit (transzfer, buszjegy, stb.)

   Négy héttel az utazás előtt kérjük a hátralék befizetését a szerződésben foglalt pénznemben, a kiállított számla ellenében átutalással vagy készpénzben.

 • Utazás, érkezés, transzferek
  • A legtöbb helyszínt repülővel praktikus elérni. A repülőjegyet – a visszaigazolás után – lefoglalhatja, megvásárolhatja irodánkban, vagy megbeszélheti munkatársunkkal a foglalás kondícióit. Segítünk megtalálni a legjobb feltételekkel megvásárolható jegyeket.

   Európai úticélok esetén az érkezés a tanfolyamot megelőző nap (vasárnap), hazautazás a tanfolyamot követő nap (szombat). Amennyiben a menetrendek vagy a foglaltság miatt ettől el kell térni, ennek lehetőségeit és feltételeit pontosítsák a foglalás előtt. Távolabbi úticélok esetén lehetséges és javasoljuk a korábbi kiutazást, hogy időt hagyjunk az időeltolódás okozta nehézségek áthidalására. 

    A repülőtérről a szállásig több utazási lehetőség is adódik. Megoldhatja önállóan busszal, metróval, vonattal – természetesen mindehhez segítséget kap tőlünk. Megrendelheti az iskola által ajánlott transzfert a repülőtér és a szállás között ill. visszafelé. Ez a transzfer szerviz kényelmes, de nem a legolcsóbb megoldás.

 • Biztosítás
  • Minden programunkhoz ajánljuk, hogy kössön utazási biztosítást. Partnerünk az Atlasz Colonnade Biztosító. Gyerekek, nyelvi táborban résztvevők esetében a biztosítás kötelező. A klasszikus – irodánkban megköthető – utasbiztosítás helyett kérheti az iskola által ajánlott betegbiztosítást, de tudni kell, hogy ezek a biztosítások kizárólag betegségre nyújtanak fedezetet, tehát nem fedezik az ezzel együtt járó esetleges további költségeket valamint az anyagi értékekre vonatkozó biztosítást.   

    

 • Szállások
  • Minden partnerünk többféle ellenőrzött, szállástípust kínál a tanfolyamokhoz. Hisszük, hogy egy nyelvi utazás sikeressége komoly mértékben függ a megfelelő szállástípus kiválasztásától. A jó szállás, az Önnek/Neked leginkább megfelelő szállás. Ennek kiválasztásában kívánunk segíteni partneriskoláinkkal együttműködve. 

    Családi elhelyezés

    A családi szállásokat nagy körültekintéssel és a folyamatos visszajelzések figyelembevételével választják ki partneriskoláink. A családi elhelyezés az iskolán kívüli mindennapos nyelvgyakorlás mellett, közelebb hozza az adott ország kultúráját, szokásait, de sokszor a programon messze túlmutató hosszú távú baráti kapcsolatokhoz segíti diákjainkat.   Mivel ez a legnépszerűbb és – a nyelvtanulás szempontjából is – leghatékonyabb szállástípus érdemes időben lefoglalni. Egy családhoz azonos anyanyelvet beszélő diákot sose osztanak be, kivéve, ha ezt kifejezetten kéri valaki. A jelentkezés alkalmával maximálisan figyelembe veszik a diákok kéréseit (pl, gyerekes család, állatok, allergia, diéta, dohányzás, stb.) Jellemző az egyágyas szoba, közös fürdőszobával, reggelivel vagy félpanzióval, de ettől eltérő – akár saját fürdőszobás szoba is kérhető. Kétágyas szobát többnyire együtt utazó diákoknak tudnak biztosítani.  

    Kollégium, campus

    18 évnél idősebb diákjaink választhatják a sokkal nyüzsgőbb életformát biztosító kollégiumi elhelyezést is. (2-3 ágyas szobák, reggeli, félpanzió vagy önellátás, közös fürdőszoba, közösségi terek, ingyenes WIFI). Néhány iskola mindezt campus formában, az iskolával egy területen ajánlja. Aki a kollégiumot választja, de szüksége van néha egy kis elvonulásra kérhet egy ágyas szobát is, néhány iskola akár saját fürdőszobával is kínál szobákat. A műfajból adódóan itt inkább más országokból érkező nyelviskolai diákokkal vagy turistákkal lakhat együtt. A kollégiumok legtöbb esetben un. depositot kérnek a lakóktól, amit elutazáskor – amennyiben nem okozott kárt és nem hagyta el a kulcsot - visszaadnak.       

    Lakás (szoba) bérlés más diákokkal

    A teljes függetlenséget és önellátást választók összeköltözhetnek más helyi vagy szintén nyelvet tanuló diákokkal, amennyiben a „Student house” / „Wohngemeinschaft” opció mellett döntenek. Ezekben a lakásokban a közös fürdő és konyhahasználat mellett egyágyas szobákat lehet igénybe venni. És persze spanyol és olasz nyelvterületen is kérhetnek hasonló elhelyezést.

    Hotel, apartman

    A nyelvtanulást kevésbé támogató, de kétségtelenül a legkényelmesebb megoldás a hotel ill. apartman bérlés. Amennyi e mellett döntenek tekintsék meg a iskola ajánlatait vagy forduljanak hozzánk tanácsért.

    Nem kérek szállást

    A felnőtt tanfolyamokat (16 ill.17 éves kortól) megrendelheti szállás foglalása nélkül is. Ha például ismerősnél lakna, vagy az általunk felkínált lehetőségek közül egyik sem felel meg. Hosszú távú foglalásoknál felmerülhet, hogy csak az első 2-4 hétre szeretne szállást kérni az iskolától. Erre is van lehetőség, de ebben az esetben fontos tudni, hogy – amennyiben meggondolná magát – nem biztos, hogy ugyanannál a családnál vagy kollégiumban meg tudja hosszabbítani a foglalást. Ebben az esetben is – ahogy minden a szállással kapcsolatos kérdéssel vagy problémával - forduljon az adott iskola szállásszervezőjéhez segítségért.

 • Szabadidős programok
  • ...