Jump to content

Nyelvtanfolyamok 16 éves kortól

ANGOL, NÉMET, SPANYOL, OLASZ, FRANCIA, nyelvtanfolyamok 16 éves kOrtól

 

 

Külföldön nyelvet tanulni többet jelent, mint fejleszteni a nyelvi készségeinket. Az anyanyelvi környezet fantasztikus lehetőség arra, hogy rövid idő alatt használni tudjuk és merjük az új tudást, nem beszélve az addig évek alatt felhalmozott, de alig-alig használt passzív ismereteinkről. Mindezt elérhetjük függetlenül attól, hogy eredetileg milyen céllal fogtunk bele a nyelvtanulásba vagy milyen távlati terveink vannak vele.

Miközben nem kell mással foglalkoznunk, csak a nyelvtanulással, közelebb kerülünk az adott ország és nép kultúrájához, lakosaihoz. Ilyen módon az iskolában és az azon kívül eltöltött idő egymást erősítve nyit lehetőséget az egy olyan nyelvtudás megszerzésére, amivel az élet bármely területén elboldogulhatunk. Az ilyen nyelvtanulás egyfajta „kincskereső” játék is: rá-rá bukkanunk az addig furának tűnő szófordulatok, nyelvhasználat miértjére. És amitől az első pillanattól jól érezhetjük magunkat: szinte óránként lehet sikerélményünk, hiszen valós élethelyzetekben próbálhatjuk ki a tanultakat, nap-mint nap megtapasztalhatjuk, hogy elérünk valamit pusztán azért, mert jól használtuk a nyelvet. Kell ennél ütősebb motivació?    

Felnőtt tanfolyamoknak nevezzük azokat a programokat, amin már 16 (17) éves kortól bárki részt vehet, aki szeretne egy jó nyelviskolában tanulni, aki elég motivált és önálló ahhoz, hogy éljen az iskola nyújtotta és az iskolán kívüli lehetőségekkel. A heti óraszám (20-30 tanóra) kiválasztásával a számára legmegfelelőbb ütemben haladhat. Választhat a szállástípusok közül, eldöntheti, hogy milyen ellátást kér, milyen – az iskola által szervezett - fakultatív szabadidős programokon szeretne részt venni. Magasabb szinteken - kiegészítő modulok vagy plusz magánórák beépítésével – speciális nyelvi - vagy kulturális ismeretekkel bővítheti a tudását. Így lesz az egész program testreszabott és a fejlődést legjobban szolgáló, életre szóló élmény.

Anyanyelvi környezetben tanulva ritkán gondolunk az előttünk álló nyelvvizsgára. Nem is ez a cél. De hazatérve sokan tekintenek egészen másként erre a "kihívásra". Vagyis nem egy próbatétel vagy egy papír megszerzése lebeg a szemünk előtt. Egyszerüen meg akarjuk mutatni, hogy mennyi mindent tudunk már, és ez önmagában fél siker... hiszen amit megszereztünk tényleg használható és kipróbált út a világ jobb megismeréséhez.